BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, kırmızı ve beyaz et fiyatlarının hızla yükselmesinin endüstriyel yemek sektörünün dayanma gücünü aştığını belirtti. Fiyat artışının sadece arz-talep dengesizliği ve girdi maliyetlerinin yüksekliğiyle açıklanamayacağını vurgulayan Dönmez, spekülatif etkilerin de göz ardı edilememesi gerektiğini söyledi. Ticaret Bakanlığı’nın beyaz et ihracatına getirdiği kısıtlamanın olumlu bir adım olduğunu belirten Dönmez, kırmızı et fiyatlarındaki artışa da önlem alınması gerektiğini ifade etti. Tarımsal üretimin istikrarsız bir çizgide olduğunu kaydeden Dönmez, devletin spekülatörlere karşı daha ciddi önlemler alması ve canlı hayvan ve kırmızı et ithalatının başlatılması gerektiğini söyledi.