Dönerde büyükbaş hayvan eti veya koyun eti, dana kıyma veya koyun kıyma veya bunların karışımları ile tavuk eti kullanılabileceği belirtilen ilanda etin ince ve yatay dilimlenmiş şekilde kesilip şişe sabitlendiği ve bunun dikey olarak ekseni etrafında dönerek ateşte pişirildiği kaydedildi. Dönerin 1800’lerin başından itibaren İstanbul’dan Osmanlı coğrafyasına yayıldığı kaydedilen ilanda, 1962’den 1979’a kadar devam eden Türklerin başta Almanya olmak üzere Avrupa’ya göçüyle yayıldığı anlatıldı. Dönerin 3 aylık itiraz süresinin dolmasının ardından tescil edileceği ve Türkiye’den AB’de tescillenen ilk geleneksel ürün adı olacağı kaydedildi.
Related Posts
Borsa İstanbul VİOP’ta bakır vadeli işlemler başlıyor
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Borsa İstanbul, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) bakır vadeli işlem sözleşmelerini 6 Aralık 2024…
Çekya’dan Türkiye’ye teklif
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Çekya Tarım Bakanı Marek Vyborny, ülkesi ile Türkiye arasında son dönemde artan ticari ilişkilerin karşılıklı…
Ceyhun Eskici: Trabzonspor’un Gücü Birlikte
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Ceyhun Eskici, Trabzonspor'un başarısının şehir ve kulüp arasındaki güçlü bağdan olduğunu vurguladı.